Våra Sillinläggningar
Rökt på gamla anor
Här på Valje rökeri lägger vi in sill som man gjorde förr i tiden.
Vi är stolta över våra recept som har gått från generation till generation. Recepten kommer bla. från våra föräldrar, morföräldrar och tidigare ägare.
Rökt på gamla anor
Olika sorter
Brantevikssill
En söt sill
En handdragen sillfilé som gravas, därefter läggs den i socker och kryddor.
Njut av sillen på högtidsbordet eller varför inte bara som tillbehör på frukostbordet.
Matjessill
Som förr i tiden
Sill från Nordsjön filéas, kryddas och lagras i tunnor i månader innan den har fått sin smak.
Ett självklart val till midsommarbordet, men sillen passar även till kokt potatis en kall vinterkväll.
Stekt sill i ättika
Söt och syrlig
Sillfiléer panerade i en mjölblandning som steks i svenskt smör. Efter att de svalnat läggs de i burkar tillsammans med ättikslag.
Passar året om.
Löksill
Syrlig löksmak
En av svenska folkets absoluta favoriter. Balanserad, ren smak med gul lök, mild peppar och kryddpeppar.
Ett abolut måste till buffébordet.
Kryddsill
En klassiker
En härlig mjuk sill med alla julens smaker.
Passar utmärkt till julbordet men även till frukostbordet.
Äggsill
Saffran och ägg
Matjessill, skuren i bitar och lagd i en krämig saffranssås tillsammans med ägg och kryddor.
En säsongsvara som finns hos oss till påsk.
Senapsill
Krämig
En krämig sill med smak av senap.
En tradition till buffébordet till jul.
Vitlöksill
Smakrik
Sillfiléer som har legat i vitlöksolja, därefter läggs de i en krämig vitlöksås.
Har du denna på buffébordet kommer den att bli en tradition.