Våra Sillinläggningar

Rökt på gamla anor

Här på Valje rökeri lägger vi in sill som man gjorde förr i tiden.

Vi är stolta över våra recept som har gått från generation till generation. Recepten kommer bla. från våra föräldrar, morföräldrar och tidigare ägare.

Rökt på gamla anor

Olika sorter

Brantevikssill

En söt sill

En handdragen sillfilé som gravas, därefter läggs den i socker och kryddor.

Njut av sillen på högtidsbordet eller varför inte bara som tillbehör på frukostbordet.

Matjessill

Som förr i tiden

Sill från Nordsjön filéas, kryddas och lagras i tunnor i månader innan den har fått sin smak.

Ett självklart val till midsommarbordet, men sillen passar även till kokt potatis en kall vinterkväll.

Stekt sill i ättika

Söt och syrlig

Sillfiléer panerade i en mjölblandning som steks i svenskt smör. Efter att de svalnat läggs de i burkar tillsammans med ättikslag.

Passar året om.

Löksill

Syrlig löksmak

En av svenska folkets absoluta favoriter. Balanserad, ren smak med gul lök, mild peppar och kryddpeppar.

Ett abolut måste till buffébordet.

Kryddsill

En klassiker

En härlig mjuk sill med alla julens smaker.

Passar utmärkt till julbordet men även till frukostbordet.

Äggsill

Saffran och ägg

Matjessill, skuren i bitar och lagd i en krämig saffranssås tillsammans med ägg och kryddor.

En säsongsvara som finns hos oss till påsk.

Senapsill

Krämig

En krämig sill med smak av senap.

En tradition till buffébordet till jul.

Vitlöksill

Smakrik

Sillfiléer som har legat i vitlöksolja, därefter läggs de i en krämig vitlöksås.

Har du denna på buffébordet kommer den att bli en tradition.