Om oss

Spela videoklipp
Rökt på gamla anor

1986 startade fiskaren Ulf Hörnebrandt ett litet rökeri i Valjeviken.

I april 1990 köpte han ett hus en bit upp i skogen vid Siesjön och byggde där det som idag är Valje Rökeri.

I september samma år slutade Ulf med fisket och ägnade sig helt åt rökning av ål och lax. Fisken såldes bland annat till grossister i Göteborg. Två år senare öppnade butiken och den goda fisken blev äntligen tillgänglig för privatpersoner.

Den första september 2006 var det Sören Köppes tur att ta över och driva Valje Rökeri framåt.

I november 2015 tog Christoffer Strandberg över Valje Rökeri, efter att först ha varit anställd i företaget under tre års tid.

Det var en bra förberedelse inför ägandeskapet, då han under sin tid som anställd fick en god inblick i hela verksamheten där han fick göra allt från att beställa och hämta fisken, till att bereda och sälja den.

Rökning och saltning är två av de äldsta konserveringsmetoderna av livsmedel och på Valje Rökeri använder vi alspån och saltlake för att lyfta fram den goda smaken.

Rökeriet har två vedeldade rökugnar som hanteras manuellt, vilket kräver stor noggrannhet och kunskap om hela processen för att få fram en produkt av hög kvalitet.

Vi använder endast råvaror av högsta kvalitet oavsett om det gäller färsk, fryst, lokal eller importerad fisk.

Två dagar i veckan levererar vi färsk och rökt fisk till en mängd olika butiker och grossister i södra Sverige. Rökt lax och ål levereras även till grossister i Göteborg.


Vårt Kvalitetstänk

Vi garanterar att du som kund kommer att bli nöjd, skulle du mot all förmodan bli missnöjd, kontakta oss, vi lyssnar gärna på er.

Rökt på gamla anor

Team Valje

Vi i Team Valje vet hur rökt fisk skall smaka, det har vi visst sedan 1986. Ända sedan Valje Rökeri startades har vi lyssnat på våra kunder hu,r de vill att fisk skall smaka.

Med rätt saltmängd och temperatur får vi fram det varumärke som vi vill kalla för Valje Rökeri

Therese

Christoffer